Irányításirendszer-tanúsítás
Oktatás
Nemzetközi tanúsító szervezetünk kiemelt alternatívát kínál irányításirendszer- tanúsítás, valamint a csatlakozó oktatások, képzések piacán

OHSAS 18001 / MEBIR

Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerek

Az OHSAS 18001 szabvány a világ vezető nemzeti szabványügyi testületei, tanúsító testületei és szakértő tanácsadói csoportjai együttműködésével jött létre.

Az OHSAS 18001 szabványt a Magyar Szabványosítási Testület MSZ 28001 jelzettel, az eredetivel tartalmilag megegyezően adta ki.

Az OHSAS 18001 szabvány a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerének követelményeit írja le, annak érdekében, hogy egy szervezet tevékenysége során fellépő egészségügyi és biztonsági kockázatokat csökkentse. A szabványt úgy alakították ki, hogy összeegyeztethető mind az ISO 9001, mind az ISO 14001 rendszerszabványok fogalmaival és terminológiájával.

A munkavédelemmel és a munkabalesetek megelőzésével kapcsolatos feladatok kötelezőek egy cég menedzsmentje számára. A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer működtetése elősegíti a munkabiztonsági jogszabályok, előírások kielégítését, betartását, a munkahelyi egészségkárosodások és balesetek csökkenését. A szabvány szerinti irányítási rendszer bevezetése és működtetése azt az előnyt nyújtja, hogy a munkavédelemmel kapcsolatos tevékenységeket, követelményeket, értelmezéseket egyértelművé teszi. A munkavédelemmel kapcsolatos feladat- és felelősségi viszonyok tisztázódnak, ezzel is javítva a szervezet teljesítményét.

 

 

 

 

Eupont Cert Kft. © 2011. | www.eupontcert.eu